ASKARTELEMATTA AVIOON

07.06.2019

Askartelukärpänen ei purrutkaan ja häitä pitäisi valmistella? Ei hätää, et ole ainoa.

Vaikka suomalaisiin häihin liitetään usein itse askarteltavat kutsut ja hääkoristeet, kaikki eivät nykyään askartelusta innostu. Nykypäivänä hääparit arvostavat myös helppoutta ja yksinkertaista tyylikkyyttä, joka syntyy personoiduista valmistuotteista, laadukkaista printeistä ja yhteneväisestä tuoteteemasta. Suomesta löytyy monia yrityksiä, jotka ovat panostaneet nimenomaan häitä ja juhlia varten tilattaviin valmistuotteisiin, joista moneen voi kuitenkin liittää personoituja lisiä. Mikään ei estä askartelemasta juuri sen verran, minkä omat kyvyt, aika ja innostus antaa myöten ja tilata loput. Jos innostus juuri ja juuri riittää postimerkkien kiinnittämiseen kutsujen kuoriin, voitte hyvin tilata koko satsin häätuotteita ja välttyä hääaskartelusta kokonaan!

Valikoimaa ja ideoita löytyy esimerkiksi Calligraphenin laajasta valikoimasta!

Kutsut & painotuotteet

Suomen suurimpiin kutsukortteja tuottaviin yrityksiin kuuluvan Calligraphenin yli 700 kortin valikoimasta löytyy kutsujen lisäksi std-kortit, menut, ohjelmat, paikkakortit, pöytäkortit ja kiitoskortit. Tyylejä on lukuisia: klassisia, moderneja, perinteisiä prinsessoja, kukkia, värejä uudella tavalla sekä kortteja, joista voi itse luoda oman uniikin kutsunne. Yhtenäisen tuotesarjan myötä sama tyyli jatkuu kautta linjan ennen häitä ja itse juhlissa sekä juhlan jälkeen kiitos-korttien myötä. Valmispainatuskutsut ovat elegantteja ja niiden etuna on sekin, että kaiken voi tilata kerralla, jolloin esimerkiksi kiitoskorttien valmistukseen liittyvän ahdistuksen voi sivuttaa kokonaan. Häiden jälkeen hääkuume valahtaa tyypillisesti alilämmön puolelle ja kaikenlainen häänäpertely on huokausten siivittämää tuskaa.

Verkkokaupasta juhlaan

Usein häiden alla päädytään erinäisiin listoihin, jotka muistuttavat juhlan järjestäjää vielä tehtävistä hankinnoista. Tarvitaaan hieman sitä ja tätä, sinne ja tänne. Autoa pitäisi koristella, lautasliinat hankkia, jotain pientä pitäisi hankkia avustajille, heitelläänkö riisiä vai puhalletaanko kuplia, entäpä se sukkanauha? Paikkakortit pitäisi tehdä, lapsia varten hankkia jotain, morsiusmaljat juoda tyylikkäästi ja pöytiäkin olisi tarkoitus somistaa. Tarpeiden hankinta viimeisinä viikkoina vie paljon aikaa. Siksi onkin kätevää, kun kokonaisuuden voi luoda valmiiksi jo hyvissä ajoin. Jos tuotteet voi tilata yhdestä paikasta, säästyy aikaa ja rahaakin. Häihin kuluu rahaa myös huomaamatta, kun tarvikkeita noudetaan tai tilataan pienissä erissä sieltä ja täältä. Keskittäminen kannattaa.

Kattaus & somistus

Valmiiksi painetut tuotteet ovat käyttöä vaille valmiita juhlasomisteita. Yhdistämällä valmiit painotuotteet muihin somisteisiin, saadaan juhlakattaus syntymään vaivattomasti. Valmispainatustuotteet ovat myös tyllikkäitä ja sopivat erityisesti eleganttia hääjuhlailmettä hakeviin kattauksiin. "Askartelemattomalle" hääparille tuotteet ovat pelastus ja helpotus, näyttävyyttä saa paketista suoraan pöytään suuremmitta vaivoitta. Joskus juhlapaikan tila ei ole koviinkaan juhlava, pöydät kuluneita ja tuolit aikansa eläneitä, jolloin varsinainen tila kaipaa virkistystä ja yhtenäistämistä. Selkeät liinat, koristeelliset kaitaliinat, tuolien huput tai pelkät tuolien selkänojiin kiinnitetyt somisteet yhtenäistävät tilan ja tuovat siihen juhlallisuutta, joka vie huomion pois sellaisista elementeistä, joille ei juhlatilassa voi mitään tehdä.

Hääparin onneksi! Moni hääpari haluaa skoolata häämaljansa nimenomaan tähän käyttöön varatuilla häämaljoilla, jotka voidaan kaiverruttaa esimerkiksi hääparin nimillä. Häämemorabiliaa haalivalle kaiverretut lasit ja häämaljat ovat mukavia lisiä, jotka säilyvät vitriineissä tuleville vuosille. Laseja voi ostaa myös avustajille ja vanhemmille, joilla on takanaan pitkä avioliitto.

Lautasliinat!

Nimikoidut servetit ovat hyvin tyypillisiä häälisiä. Liinoja painatetaan lukuisissa eri sävyssä, jolloin jokaiseen teemaväriin löytyy omansa. Servettejä käytetään sekä ruokailussa lautasliinoina että kahvituksen lisäsomisteena kahviliinoina. Joskun näkee painatettuja servettejä, joissa tyypilliset hääparin nimet + hääpäivämäärä on korvattu lyhyellä aforismilla. "Kahvi juodaan kuumana ja naimisiin mennään nuorena" oli painettu melkoisen nuorena naimisiin menneen hääparin kahviliinoihin ja "Kaapin paikka o katottu jo" taasen hauskutti pidempään yhdessä olleen hääparin lautasliinoissa. Kiva idea tämäkin! Pikkuservettejä voi käyttää myös vihkiohjelmien välissä pienenä lisänä "liikutuksen varalle."

Tuunaillen!

Jos ei ihan valmista, mutta ei kokonaan itse tehtyäkään, tuunaile! Calligraphenin valikoimista löytyy pieniä somisteita, joilla voi tuunailla valmistuotteita tai valita lisiä niiden esillepanoon, kuten kutsuihin, häämakeisiin tai karkkibuffaan. Muista myös erilaiset personoidut tarrat ja etiketit, joita voi käyttää häämakeisissa, pulloissa, kutsuissa, kuorissa ja juhlan somisteina.

Tutustu Calligraphenin laajaan tuotevalikoimaan ja muihin palveluihin. Käytettävissäsi on mm. graafikko!

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Calligraphenin kanssa.