KARKKIBUFFET vai HERKKUBUFFET?

03.08.2020

Häissä herkutellaan! Karkkibuffet on suosittu ja näyttävä lisä häissä, mutta paljonko niitä makeisia tulisi olla ja missä? Vai laittasiko sittenkin suklaalähteen, snack-baarin, tai jäätelöbaarin? Valintoja on monia!

Karkkibuffet

Karkkibuffetista pitävät kaikki vieraat ikään katsomatta. Valitsemalla omiin hääväreihin sopivia makeisia, ne myös korostavat mukavasti häiden yleisteemaa. Toiset arastelevat karkkibuffettia lapsivieraiden vuoksi, mutta turhaan. Karkkibuffetti ei vaadi sen suurempaa valvontaa kuin boolimaljakaan!

Kuinka paljon karkkibuffettiin varataan makeisia?

Tämä on tietenkin makuasia, mutta makeisia kannattaa valita 3-5 eri laatua, toki enemmänkin jos mieli tekee. Eri laatujen määrää miettiessä kannattaa huomioida purkkien ja tarjoiluastioiden vetoisuus ja huomioida sekin, että eri makeiset ovat kooltaan erilaisia.

Yleisohje: 100 vierasta = yhteensä 10 litraa makeisia = 1 dl makeisia/ vieras

Makeisten fyysinen koko vaikuttaa tilavuusmäärään, mutta tällä ohjeella saa ainakin jonkinlaisen käsityksen siitä kuinka paljon makeisia on hyvä varata. Kilomäärää taas on kovin vaikeaa arvioida, sillä esimerkiksi vaahtokarkit painavat vähemmän kuin kovat makeiset, mutta samalla vaahtokarkit ovat kooltaan huomattavasti suurempia. Suuntaa-antava ohjeemme onkin vain suuntaa-antava kirjaimellisesti ja ajateltu lähinnä perusirtokarkkien määrän arviointiin.

Makeisia teeman mukaan

Pääasia makeisissa tietenkin on se maku! Suloisinkaan makeiskääre ei ilahduta jos sen sisältönä on mauton sokerinappi. Karkkibuffetin sisältöä valitessa kannattaa kuitenkin hyödyntää häiden teemavärit, joita voi toistaa buffetissa. Tyylikäs karkkibuffet voi koostua pelkästään esimerkiksi mustista tai valkoisista makeisista. Myös muut teemat, kuten vuodenajat voi huomioida karkkibuffetin sisällössä. Esimerkiksi talvihäiden karkkibuffetissa voi olla iloisia karkkikeppejä, joista saa myös herkullisen lisän esimerkiksi kuumalle kaakaolle.

Personoidut makeispakkaukset, kuten karkkirasiat hääparin nimillä ja hääpäivämäärällä merkittynä toimivat hienosti häämuistoina silloinkin, kun perinteisiä häämakeisia ei haluta jaella ja pienellä makeispakkauksella voi kiittää häävierasta jo juhlan aikana.

Hyvä ottaa huomioon!

Vuodenaika - kesäkuumalla sokeri ja suklaa sulaa helposti!
Lasinen malja, metallinen kauha on huono yhdistelmä, sillä maljan tai purkin suu menee helposti säröille makeisia otettaessa.
Makeisastian kannet - Kauniiden lasipurkkien kannet kannattaa laittaa valmiiksi pöydälle kun karkkibuffet avataan, jotta kansien nostelu ei aiheuta säröjä lasiseen maljaan tai purkkiin.

Suklaasuihkulähde

Värikkäät hedelmät ja raikkaat marjat yhdistettyinä lämpimään, sulaan suklaaseen tarjoavat taivaallisen jälkiruoan. Suklaalähteen käyttö tarjoaa myös viihdyttävän ohjelmanumeron suureen juhlaan - niin hääparille kuin vieraillekin.

Dipattaviksi sopivat erinomaisesti erilaiset marjat ja hedelmät, esim. mansikka, rypäleet, banaani, kirsikat, kiinteät melonit, omena, kiiwi, päärynä ja persikka. Myös erilaiset keksit, leivonnaiset ja makeiset, kuten vaahtokarkit, soveltuvat hyvin suklaaseen kastettaviksi herkkupaloiksi. Erilaiset yhdistelmät tarjoavat unohtumattomien makunautintojen lisäksi värikylläistä silmänruokaa.

Snack Bar!

Karkkibuffettin kanssa tai sen sijaan voi tarjolle laittaa myös suolaisia herkkuja: popcornia, suolapähkinöitä, perunalastuja, maissilastuja, pretzeleitä, suolatikkuja ja muita naksuja dippeineen. Usein juuri suolainen herkkubuffet on monen mieleen juhlien jatkuessa kohti yötä.

Jäätelöbaari

Kun kesä on kuuma, se on kuuma ja kaikilla on kuuma. Juhlavaatteet, erityisesti miehillä, eivät aina ole ilmavammasta päästä nuttuja, joten kaikki viilennys on tarpeen. 20 vuoden kokemuksella uskallamme sanoa, että niissä häissä, joissa kesäkuumalla on jäätelöbuffet tarjolla, se ei sulamassa seiso.

On makuasia laittaako tarjolle valmiita jäätelöpuikkoja tai -purkkeja vai vuokraako pehmiskoneen, mutta toki kannattaa ajatella sitä, että mikäli on todella helteistä, pehmis- ja puikkojäätelöt sulavat nopeasti. Siten annospurkkijäätelöt ovat usein kaikista kätevimpiä.

Suolaista ja makeaa popcorneista!

Popcorn on maistuva ja edullinen herkku, josta voi tehdä montaa eri versiota.

Suklaapopcornit: Sulata valitsemasi suklaa vesihauteessa ja kaada valmiiden popcornien päälle. Sekoita ja levitä popcornit leivinpaperin päälle. Anna kovettua ja pussita. Huom! Voit halutessasi värjätä valkosuklaan elintarvikevärijauheella.

Pähkinäpopcornit: 2 dl sokeria, 50 g voita, 1/2 dl siirappia, 1 dl suolapähkinöitä. Ohje: Rouhi pähkinät. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen kypsyä kullan keltaiseksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, lisää voi ja siirappi. Sekoita massa tasaiseksi liedellä. Lisää pähkinärouhe. Kaada seos valmiiden popcornien päälle. Sekoita ja levitä popcornit leivinpaperin päälle. Anna kovettua ja pussita.

Juustopopcornit: Valmista kuten pähkinäpopcornit, mutta korvaa suolapähkinät juustonaksulla. Jauha juustonaksut jauheeksi ja ripottele jauhe kuorrutettujen popcornien päälle ennen kun massa on jäähtynyt.

Karamellipopcornit: 2 dl sokeria, 1 dl siirappia, 50 g voita, 2 tl vaniljasokeria. Valmista kuten pähkinäpopcornit.

Salmiakkipopcornit: Valmista kuten suklaapopcornit, jolloin saat salmiakki-suklaa popcorneja tai kuten karamellipopcornit lisäämällä massaan salmiakkijauhetta maun mukaan. Popcornien päälle voi myös ripotella salmiakkirouhetta.

Lakritsipopcornit: 1 ½ dl kuohukermaa, 1 pss Hopeatoffee -makeisia tai muita vastaavia lakritsitoffeita, 75 g voita. Ohje: Sulata miedolla lämmöllä, jatkuvasti sekoitellen lakritsitoffee kermaan. Lisää voi ja anna massan tiivistyä hieman. Kaada massa popcornien päälle, sekoita ja laita popcornit kuivamaan leivinpaperille leviteltynä.

Herkullisia hääjuhlia!

Tutustuthan satoihin yrityksiin Häähakemistossamme