JÄNNITYSTÄ POLTTAREIHIN

16.04.2024

Jos polttarisankarinne on huimapää, tästä koosteesta löytyy mielenkiintoisia ehdotuksia lennokkaisiin polttariohjelmanumeroihin. Polttaripäivän kuuluu olla hauska eikä sankaria saa missään nimessä pakottaa tekemään jotain, mitä hän ei halua tehdä. Muistakaa temppuja valitessanne kääntyä ammattilaisten puoleen!

Taistelulajeja

Lasersota

Lasersodasta tulee mieleen scifileffat, joissa punaiset lasersäteet halkovat ilmaa. Mielikuva ei ole kaukana todellisesta lasersodasta. Pimeässä hallissa leijuu usva, taustalla kuuluu tunnelmaa korostava musiikki ja halliin pystytettyjen esteiden välistä voit nähdä välillä toisen pelaajan vilahtavan. Pelin ideana on osua lasersäteillä ja infrapunasäteillä vastapuolen pelaajaa liiveihin, jolloin pelaaja menettää hetkeksi aseensa toiminnan. Lisäpisteitä saa tuhoamalla vastapuolen tukikohdan. Koska hallia valaistaan uv-valolla, tumma vaatetus on suositeltavaa. Pelialueella on erilaisia esteitä ja mahdollisesti pieniä korkeuseroja. T-paita, housut ja nopeaan liikkumiseen soveltuvat kengät ovat parhaimmat varusteet. Pelin päätyttyä pelaajat saavat automaattisesti tulosraportin, jossa kerrotaan pisteet ja muita tietoja pelin kulusta. Lasersäteet eivät vahingoita pelaajia. Tämä on hyvä tietää.

Paintball

Paintballin, eli värikuulapelin (tai splätin) idea on sama kuin lasersodassa, mutta sitä pelataan yleensä ulkona ja laserin sijasta värikuulilla. Joukkueet puetaan maastopukuihin ja osallistujille annetaan suojamaski. Peliä varten suunniteltu suojamaksi on ehdoton pelivaruste, jota prameimmatkaan aurinkolasit eivät korvaa. Peruspelissä yritetään eliminoida kaikki vastakkaisen joukkueen pelaajat merkkaamalla heidät värikuulalla. Lipunryöstössä yritetään hakea lippu vastustajan päädystä ja tuoda se omaan päätyyn. Keskilipussa lippu pitää hakea kentän keskeltä ja viedä vihollisjoukkueen päätyyn. Päätylippupelissä pyritään pääsemään vastustajan päätyyn lippulle. Ensin lipulle päässyt voittaa erän. Paintballissa voi tulla helposti mustelmia. Jos kyseessä on morsiamen polttarit ja morsiamella on häissään paljastava puku, kannattaa paintball unohtaa, ellei polttareita sitten järjestetä monta viikkoa ennen häitä. Tämäkin on hyvä tietää!

Kaupunkitaistelu

Kaupunkitaistelua järjestetään kahdella eri tavalla; hieman rajumpana combat -tyylisenä pelinä, mutta myös pehmeämpänä polttopallopeliä muistuttavana pelinä. Combat -tyylinen kaupunkitaistelu on lasertaistelun ja värikuulasodan välimuoto, jossa joukkueet seikkailevat kaupunkisota -tyylisessä miljöössä. Muovikuula-aseella ammutaan vastustajaa ja koska peliaseen ammukset ovat pieniä muovikuulia, osumat eivät ole yhtä kivuliaita kuin värikuulapeleissä. Kaupunkitaistelussa syntyy siis pienempiä mustelmia versus splätti, jos niitä on syntyäkseen.

Pehmeämpi versio kaupunkitaistelusta muistuttaa polttopallopeliä, jossa vastustaja yritetään "polttaa" pehmeillä palloilla. Osuman saanut pelaaja joutuu vaihtoon ja uusi jäsen astuu hänen tilalleen joukkueessa. Yhtälailla osuman saanut pelaaja voi joutua jäähylle hetkeksi. Pelissä saa käyttää erilaisia suojia, joista rakennetaan turvavalleja ja joiden taakse voi piiloutua. Jumppamatot, pahvilaatikot, risukasat, kivet ja kaikki tarjolla oleva soveltuu turvavalleiksi ja suojiksi. Yleensä pelin tarkoituksena on saada haltuunsa toisen joukkueen joukkuemerkki tai maskotti. Molempien joukkueiden joukkuemerkki tai maskotti sijaitsee oman suojavallin luona. Nopeimmin vastapuolen joukkuemerkin noutanut ja sen omalle puolelle turvaan saanut voittaa pelin. Noudettavia joukkuemerkkejä voi myös olla useita, jolloin kaikki joukkuemerkit tulee saada ryöstettyä tai pelastettua vihollisen käsistä. Pelissä ei yleensä synny nirhaumia tai kompurointia suurempia vaurioita.

Armeija- ja selviytymispelit

Erilaiset taktiset pelit, jotka perustuvat hyökkäämiseen, puolustukseen tai kohteen valtaamiseen ovat suosittuja erityisesti miesten polttareissa. Armeijapeleissä palataan armeija-aikaan ja testataan kuntoa erilaisilla joukkue-esteradoilla, jonka jälkeen voidaan järjestää joukkuepeli. Usein pelissä pyritään tavalla tai toisella valtaamaan kilpailevan joukkueen kohde tai kilpailla tietyn kohteen valtaamisesta erilaisten tehtäväsuoritusten muodossa, joilla mitataan kestävyyttä, tarkkuutta ja nokkeluutta. Peli saattaa aiheuttaa mustelmia, nirhaumia, ärtyneitä äänihuulia ja ärräpäitä.

Selviytymisleiri

Selvitytymisleiri on sekin tyypillisimmin miesten järjestämä polttarielämys. Usein porukka haalii kasaan kalastusvälineet - tai mikäli harrastus osuu kohdilleen -metsästysvälineet ja painelee luontoon. Yöpyminen tapahtuu teltassa tai laavulla tms. Ideana on tietenkin se, että haalitaan itse kasaan ainakin osa syötävistä ja valmistetaan ne. Astetta rankemmassa vaihtoehdossa myös tarvittavat välineet tulee tehdä itse ja tulet saada palamaan ilman tulitikkuja. Mukaan saa ottaa ainoastaan kohtuullisesti tavaraa, joista tärkeimmät ovat puukko ja ensiapupakkaus. Viikonloppu luonnossa ilman nykyaikaisia mukavuuksia somesta irrallaan on monelle haastava juttu, joten selviytymisleiristä voi tehdä juuri niin haastavan kuin tohtii. Kaikenlaisten pikkuvaivojen syntyminen on mahdollista ja mikäli omat selviytymiskeinokuvitelmat on lähtövaiheessa yliarvostettu, myös hypotermian riski on iminentti.

Bug Out -polttarihaaste

Haaste on tarkoituksella muutamaakin astetta leirihommia rankempi. Mukaan voi ottaa sen minkä pystyy kantamaan, mutta ei kuitenkaan ihan kaikkea. Modernia tekniikkaa ei käytetä (kuin hätätilanteessa), tulet tehdään itse ilman sytyttimiä, eikä retkikeittimiä kanneta mukana. Haasteessa eläydytään kuvitteelliseen kriisi- tai haastetilanteeseen, jossa tulee päästä ilman ajoneuvoja vuorokaudessa tai viikonlopussa paikasta a paikkaan b, leiriytyä, hankkia syötävää (toki jotain voi mukaankin ottaa) ja testata selviytymistä oman onnen nojassa sekä matkalla että saavutetussa paikassa. Bug Out -polttarihaasteessa mukaan ehkä pakataan hieman nuotiojuomaa (jota polttarisankari tietysti kantaa), mutta yleensä mukana kannettavien tavaroiden määrää kappaleluontoisesti henkilöä kohden rajoitetaan rankalla kädellä. BoB eli bug out bag sisältää yleensä yhteensä n. 10 tavaraa ja sen tulee sisältää kaikki henkilökohtaiset tavarat sekä yhteiseen käyttöön tarkoitetut tavarat, kuten teltta - jos sellaisessa mielitään yöpyä, kirves, puukko ja kalastusvälineet. Oman hupinsa tälle polttarihaasteelle luo juuri Bug out bagien suunnittelu etukäteen. BoBien tavaralistalle kannattaa varata tilaa kameralle ja muistiinpanovälineille, jotta reissun voi tallentaa. Kännykkä ajaa saman asian ja jos porukka niin sopii, reissun voi tallentaa vaikkapa instagramiin - tosin tarkoitushan on irroittautua myös somesta, mutta polttareiden kohdalla moinen sallittakoon. Bug Out polttarihaaste on jokseenkin haastava leikkimielinen testi, jonka aikana voi katsoa mihin äijistä on taitoja ja staminaa vaativissa olosuhteissa tai se voi olla todellinen "kakka iskee tuulettimeen" -tilanteen hallintatesti. Polttareissa ei kuitenkaan kannata mennä ihan ääripäähän variaatioita, sillä naimisiin meneminen puuhineen on riittävän vaativaa puuhaa muutenkin!

Exit- ja room escape -pelit

Exit- eli pakohuonepelien ideana on ratkoa tehtäviä, joiden avulla ryhmä selvittää tiensä ulos erikoisvarustellusta teemahuoneesta, johon ryhmä on suljettu. Pelin kesto on yleensä tunnin tai noin tunnin ja sen aikana ryhmä ratkoo erilaisia arvoituksia ja tehtäviä ennalta valitun teeman mukaisesti. Pelien teemat liikkuvat yleensä fantasia-, agentti-, sota-, historia- tai tiettyyn pulmatilanteeseen. Pelit eivät vaadi erityisosaamista tai fyysistä kuntoa, enemmänkin nokkeluutta ja ratkaisukykyä sekä ryhmätaitoja.

Ylös ja alas

Aloitamme mainitsemalla, että maailman vaarallisimpiin lajeihin kuuluva BASE-hyppääminen ei kuulu polttareihin. Riskialtis ja vaarallinen hyppy voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen, pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Myöskään silloilta ei tule omin nokkinensa hypätä alas. Vesi on kova elementti vauhtihypyn jälkeen ja pohjassa voi vaania hengen tai terveyden vievä yllätys. Näitäkin, jopa kuolemaan johtavia tapaturmia tapahtuu valitettavasti joka vuosi. Hyppyjä voi toteuttaa ja korkeuksia uhmata turvallisestikin - ammattilaisten avustamana. Keskitymme siis niihin.

Benji-hyppy

Ehkä tunnetuin extremelaji on benjihyppy, joka on alunperin Vanuatun alkuasukkaiden miehisyyskoe. Benji-hypyssä hyppääjän nilkkojen ympärille sidotaan erikoisvalmisteinen köysi valjaiden avulla. Hyppy tapahtuu useiden kymmenien tai yli 100 metrin korkeudesta - yleisemmin nostokurjesta tai sillalta. Sillalta hypättäessä on myös mahdollista tehdä "vesidippi" eli kastaa itsensä veteen joko osittain tai kokonaan. Benjihyppy on riskeiltään verrattavissa kiipeilyyn, laskuvarjohyppyihin ja muihin vastaaviin korkealla suoritettaviin lajeihin. Laji on turvallinen oikein tehtynä. Pieniä nirhaumia, haavoja, revähtämisiä saattuu vuosittain, mutta Suomessa ollaan vältytty vakavilta onnettomuuksilta tointa harjoittavien yritysten - kuten SkyBreakers - vankan ammattitaidon vuoksi. Benji-hyppy voi aiheuttaa tahattomia lurahduksia ja parahduksia. Pääasiassa se on kuulema todella hauskaa.

Heilurihyppy, eli pendulum-hyppy

On benji-hypun kaltainen pudotuselämys, jossa hypätään sillalta tai vastaavalta rakennelmalta alas köyden varaan. Heilurihypyn köysi eroaa Benji-hyppyköydestä ollen joustamaton. Köyden toinen pää kiinnitetään kokovartalovaljailla hyppääjään ja toinen pää esimerkiksi sillan alitse sen toiseen ääripäähän. Hyppy muistuttaa jättimäistä keinua tai liaanilla liikkumista, jossa hyppyä ensin seuraa vapaa pudotus ja sen jälkeen kaartuva liike kohti vastakiinnityspistettä. Vaikka moni onkin lapsena tehnyt liaaniloikkia mökkirannan puusta järveen, heilurihyppyjä tulisi suorittaa ainoastaan ammattilaisten valvonnassa. Heilurihypyn aiheuttamat mahdolliset vauriot ovat samaa luokkaa Benji-hypyn kanssa. Vastakiinnityspaikan kanssa yhteentörmäämisen välttämiseksi on syytä tosiaan jättää tämän tempun tekninen toteutus ammattilaisille ja antaa polttarisankarin hoitaa hyppypuoli.

Heittoistuin

Heittoistuin ampuu ihmisen taivaalle n. 70m:n korkeudelle yli sadan kilometrin tuntinopeudella. Lähtökiihtyvyys on n. 5 G:tä, mikä on jopa nopeampi kuin Formula-1 auton kiihtyvyys. Kokeilija asettautuu istuimeen, johon hänet sidotaan tukevasti nelipisteturvavyön ja turvakaaren avulla. Kumiritsa ampuu heittoistuinkokeilijan ylös ja maan vetovoima vetää alas. Hetken päästä pomppiminen rauhoittuu ja pulssi tasaantuu. Heittoistuinelämyksiä Suomessa järjestää Sky Breakers.

Seinäkiipeily

Seinäkiipeilyssä pyritään saavuttamaan kiipeilyseinän lakipiste kiipeämällä seinään kiinnitettyjä otteita pitkin niin ylös kuin mahdollista. Seinäkiipeilyyn tarvitaan kaksi ihmistä: kiipeilijä ja varmistaja. Varmistaja varmistaa kiipeilijän turvallisuuden ja auttaa kiipeilijää pysymään seinällä. Seinäkiipeilyä voi kokeilla sekä sisäkiipeilynä että ulkokiipeilynä. Sisällä kiipeily on yleensä edullisempaa ja haasteellisuusaste vaihtelee paikkakohtaisesti. Usein ratoja on tarjolla useitakin, eri vaikeusasteille suunniteltuina. Ulkokiipeilyssä tyypillisiä kiipeilykohteita ovat tornit ja kalliot. Matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla kiipeilyä ilman varsinaisia varmistusvälineitä kutsutaan boulderoinniksi. Myös jääkiipeily on mahdollista, mutta sitäkin tulisi tehdä ainoastaan ammattilaisten valvonnassa. Jääkiipeilyssä edetään pitkin jäätynyttä seinämää jäähakun ja jäärautojen avulla. Seinäkiipeily oikein suoritettuna on turvallista. Kädet ja jalat joutuvat koville ja pieniä nirhaumia tai mustelmia voi syntyä kiipeilyn lomassa. Rakennekynnet aivät ole eduksi. Seinäkiipeily voi aiheuttaa myös polvien tutinaa, huimausta ja outoja tuntemuksia vatsassa. Tällöin on hyvä kiivetä vain hieman, kunnes oireet helpottavat. Polttariväki voi kannustaa kiipeilijää ohjeilla, kuten älä katso alas.

Abseiling eli köysilaskeutuminen

Yllytyshulluistakin tuttu temppu, jossa polttarisankari joutuu laskeutumaan yleensä korkean rakennuksen katolta tai kallioseinämältä köyden varassa alas. Laskeutuminen järjestetään yleensä koko polttariporukalle. Laskeutuminen tapahtuu omin avuin, mutta apuna on turvaköysi ja turvallisuudesta vastaava henkilö. Suomesta löytyy lukuisia kymmeniä - ellei satoja kallioseinämiä, joilla harjoitetaan laskeutumista. Laskeutumisia järjestetään myös mm. näköalatorneilla ja teollisuusrakennuksilla, joiden käyttöön toki tulee olla lupa. Abseilin aiheuttaa samoja oireita kuin seinäkiipeilykin. Yleisimpiä oireita on pakottava silmien sulkemisen tarve ja voittajafiilis koitoksen päätyttyä.

Ilmassa!

Kuumailmapallolento on taatusti mieleenpainuva elämys. Koko polttariseurue mahtuu samalle lennolle ja alla avautuvat upeat maisemat. Lentoja tehdään ympäri Suomen, joten polttariseurueelle jää itse päätettäväksi haluavatko he nähdä Lapin erämaata tai Helsingin vilinää. Koko reissu pallon pystytyksineen ja loppuseremonioineen kestää kolmesta neljään tuntia. Ilmassa ollaan noin tunti. Kesäaikaan lentoja tehdään aamulla tai illalla, talvella myös päivällä.

Pienkonelennoilla ja helikopterilennoilla voi tutkailla maailmaa lintujen perspektiivistä ja samalla lennätys voi toimia kuljetuksena paikasta a paikkaan b, jossa polttarimenot jatkuvat seuraavan aktiviteetin parissa. Lentäminen on elämys sinällään, eikä normaalisti aiheuttane normaalin vatsanpohjakutinan lisäksi sen suurempia vaurioita.

Laskuvarjohyppy lentokoneesta

Laskuvarjohyppy sopii myös ihmisille, jotka kärsivät korkeanpaikankammosta. Tai näin ainakin sanotaan. Turvallisin ja ehkä mukavin tapa hypätä lentokoneesta on toisen ihmisen kanssa eli tehdä tandemhyppy. Tandemhyppyä ennen on opetusosuus, jossa kerrotaan tärkeimmät asiat hypyn suorittamiseksi. Sen jälkeen noustaan lentokoneella 4000 metrin korkeuteen ja lopulta hypätään yhdessä alas. Pudotuksen jälkeen varjo avataan n. 1500 metrin korkeudessa. Tandemhyppyparin toinen osapuoli on tandemhyppymestarin, jonka kanssa hyppääjä hyppää samoissa valjaissa. Kokemattomalle laskuvarjohyppy on jännittävä elämys, kuten toki kokeneillekin. Korkeuskammoisille se sitä ei ole, joten korkeuksia kammoavat kannattaa jättää turvallisesti maahan. Pulloista nautittavat rohkeudet ovat kiellettyjä, kuten yleensäkin extreme-temppujen kanssa.

Vetovarjolennätykset

tapahtuvat yleensä veneen, mutta myös auton vetämänä esim. lentokentillä tai järven jäällä. Varjolentäjä lentää yleensä n. 70 metrin korkeudessa valjaiden varassa. Lentoon lähtö tapahtuu rauhallisesti ja lentäjä ehtiikin yleensä ottaa vain muutaman askeleen ennen kun varjo jo kannattelee häntä ja nousee taivaalle. Lennon lopussa vetoajoneuvo alentaa nopeuttaan, jolloin varjo laskeutuu hitaasti kohti maata. Lentäjä ei tarvitse vetovarjolennätyksessä aiempaa kokemusta. Lennätykseen voidaan myös liittää erillaisia tehtäviä ja kilpailuja, esim. tarkkuuspudotuksen. Talvella vetovarjolennätyksen voi yhdistää vaikkapa moottorikelkkasafariin, sillä vetovarjoa voi vetää auton ja veneen lisäksi mm. moottorikelkalla.  Vetovarjolennätyksessä voi toki jokin nirhauma syntyä valjaista ja vaikkakin lennon päättyessä alastulokosketus maahan vastaa suunnilleen tuolin päältä hyppäämistä, voi nilkkansa toki epäonnen kohdalle osuessa taittaa kuten jalkakäytävältä tielle astuessaan.

Vauhdin huumaa

Nämä leikit ovat usein kuraista ja bensankatkuista touhua ja joitain haavereita voi päristellessä sattua. Kunhan laskee menemään taitojensa mukaan eikä lähde kokeilemaan älyttömiä temppuja, polttarit voivat jatkua ensiapuaseman sijaan seuraavalle etapille. Lienee sanomattakin selvää, että lajeja harrastetaan vesiselvänä.

Moottoripyörät, motocross & enduro

Motocross on suosittu moottoriurheilulaji, joka sopii polttareihin erinomaisesti. Motocrossia voi ajaa ulkona tai sisähalleissa. Temppuradoilla hypitään rampeilta ja hyppyreistä ja kisataan siitä, kuka osaa tehdä hienoimmat liikkeet ilmalennon aikana. Endurossa kilpaillaan kestävyydestä. Enduroa ajetaan yleensä metsissä ja erilaisissa maastoissa. Moottoripyöräkyytiin pääsee kuskin kanssa tai reissuun voi lähteä vuokrapelillä porukalla.

Mönkijät & moottorikelkat

Mönkijöillä ajamiseen liikenteessä tarvitaan B-luokan ajokortin. Kannattaa siis varmistaa etukäteen palveluntuottajalta missä mönkijällä tullaan ajamaan ja tarvitaanko siihen ajokorttia. Mönkijöillä voi ajaa ympäri vuoden. Mönkijäsafareita järjestetään usealla paikkakunnalla ja mönkijöitä voi vuokrata ilman varsinaista järjestettyä ohjelmaa. Moottorikelkoilla ajellaan tietenkin talvella. Ajopelejä voi vuokrata, ajella moottorikelkkaradoilla tai osallistuen moottorikelkkasafarille. Ajopaikkaan on syytä tutustua edes jollain tasolla etukäteen ja pysytellä tuntemattomien vesialueiden jäiltä poissa.

Karting

eli mikroautoilu on vinhaa menoa joko sisä- tai ulkoradoilla. Karting on hauskinta porukalla. Suomesta löytyy monia erilaisia autoratoja. Kartingin lisäksi järjestetään mm. formula-tyyppisiä ajoja, ralliautoilua ja muita rata-ajoja, joilla pääsee kokemaan vauhdin huumaa. Karting-tyyppistä hurjastelua voi kokeilla myös talviradoilla, joita tehdään esimerkiksi jäälle.

Vesileikkejä

Kesäpäivä aalloilla onnistuu vuokraveneellä kipparin kanssa tai ilman. Vaihtoehtoja löytyy lukuisia vauhdikkaista vesipedoista enemmän fyysistä aktiviteettia vaativaan purjehdukseen. Veneily voi olla koko päivän ydintoiminta tai osana päivän muita toimintoja. Vesileikit ovat hauskoja kunhan muistaa, että vesillä on syytä olla vesiselvä ja tarpeellinen turvavarustelu tulee olla kunnossa. Ensiapupakkauskin saattaa tulla tarpeeseen. Vesilläkin sattuu haavereita haavoista alkaen.

Vesihiihto

Ei niin helppoa, miltä se rannalta näyttää, mutta taatusti hauskaa. Vesihiihtoja järjestää erilaiset elämysyritykset, lomakeskukset ja seurat. Vesihiihdossa tarvittavia välineitä vuokraa ainakin muutama yritys Suomessa.

Koskenlasku

Koskenlasku on niitä extremelaleja, joihin ei kannata lähteä ilman osaavaa ohjaajaa. Varsinkin pohjoisemmasta Suomesta löytyy lukuisia yrityksiä, joiden kautta voi päästä turvallisesti kokeneen ohjaajan kyydittämänä kuohuville. Koskelasku koostuu tyypillisesti laskuista ja melontaosuuksista, jolloin jokainen osallistuu lautan kuljetukseen.

Melonta

Melomaan pääsee pientä kustannusta vastaan usealla paikkakunnalla. Vesistöstä riippuen meno voi olla joko letkeän rauhallista tai tyrskyissä etenemistä. Melontaan voi yhdistää muitakin elementtejä erilaisten kilpailujen merkeissä.

Crazy Tube

Jos vesisukset tuntuvat tylsiltä, niin miksi ei suksien sijaan istahtaisi kumirenkaalle! Vettä pitkin kiitäessä voit ihailla maisemia ja keskittyä pysymään kyydissä. Sankarille puetaan pelastus- tai märkäpuku. Todella vinhaa menoa! Pysyköön kyydissä ken pystyy!

Sukeltaminen

Suomessa on monia sukelluskohteita. Aloittelija voi päästä kokeilemaan vedealaista elämää sekä altaissa, että avovesissä. Sukeltaa voi ympäri vuoden. Halvimmillaan sukeltelun makuun pääsee ostamalla kesäsnorkkelin. Sen avulla voi tutkailla pinnan alla näkyviä maisemia.

Stuntit

Hypyt on hypätty, köysissä roikuttu, lentokoneesta singahdeltu ja värikuulia ammuttu jo ennenkin. Mitä sitten tehtäisiin, kun tällainen tyyppi menee naimisiin ja polttarit pitäisi järjestää? Tuikatkaa hänet tuleen! Upottakaa jäihin tai pistäkää menemään läpi sieltä mistä ei läpi kannattaisi mennä! Risto Reipaskin löytää uusia kokemuksia ammattilaisten suunnittelemista stunteista ja toden totta, nämäkin, erityisesti nämä temput esivalmisteluineen ja varasuunnitelmineen on syytä jättää ammattilaisten toteuttamiksi ettei tule iso pipi. Stuntteja ammatikseen järjestelee mm. loistava Sky Breakersin tiimi, jonka käsissä voi sitten roihahtaa turvallisesti tuleen, upota jäihin tai mennä läpi sieltä mistä normaalisti ei läpi kannattaisi mennä.

Jännittäviä polttareita! Tutustuthan polttariyrityksiin Häähakemistossamme!

Polttarisuunnittelun tärkein sääntö on se, että päivänsankarin toiveita kunnioitetaan ja kenenkään mieltä, mukaan lukien tuleva puoliso, ei tarkoituksella pahoiteta. Polttarisankarilta kannattaa kysyä etukäteen mitä hän polttareiltaan toivoisi ja mitä ehdottomasti ei toivoisi, ja pitää kiinni ainakin siitä, ettei polttarisankarin tarvitse menettää...

Jos polttarisankarinne on huimapää, tästä koosteesta löytyy mielenkiintoisia ehdotuksia lennokkaisiin polttariohjelmanumeroihin. Polttaripäivän kuuluu olla hauska eikä sankaria saa missään nimessä pakottaa tekemään jotain, mitä hän ei halua tehdä. Muistakaa temppuja valitessanne kääntyä ammattilaisten puoleen!

Polttari- ja morsiussaunonta on yleisin polttareiden ohjelmanumero. Polttarisaunonnassa yhdistyy perinteiden lisäksi hemmottelu, hauskanpito ja herkuttelu. Polttarisankaria valmistellaan avioliittoon puhtaana ja rentoutuneena, siinä samalla polttariporukkakin saa nauttia yhteisestä hetkestä lauteilla ja laineilla. Saunakaan ei välttämättä ole se...